Xence Supply Chain Management

Xence Supply Chain Management (Xence SCM) helpt ondernemingen bij het oplossen van logistieke (keten) vraagstukken. Naast specifieke vraagstukken zoals een logistieke uitbesteding of het opzetten van een distributiecentrum, helpt Xence SCM bij het stroomlijnen en synchroniseren van de totale goederen- en informatiestroom. Xence SCM verbetert de concurrentiepositie van ondernemingen door in de logistieke keten een hoge(re) klanttevredenheid tegen lage kosten te realiseren.

Xence SCM ondersteunt haar cliŽnten op basis van interim management, project management en consultancy. Hierbij kunnen de volgende diensten worden onderscheiden:Magazijn & transport
Xence SCM helpt ondernemingen om magazijnen en transport zo in te richten, dat de goederen juist, op tijd en efficiŽnt aan de afnemer worden geleverd. Xence SCM kan u ondersteunen bij het inrichten van magazijnen, magazijn- en transportmanagement, de keuze voor automatisering/mechanisering en andere 'fulfillment' vraagstukken. Binnen Xence SCM is ook ruime ervaring aanwezig bij het begeleiden van tenderprocessen voor uitbesteding van magazijnen en transport.

Planning
Xence SCM helpt ondernemingen ook bij planningsvraagstukken. Met behulp van standaard methodieken is Xence SCM in staat uw voorraadniveaus te verlagen, rekening houdend met de gewenste customer service. Naast voorraad-/ replenishment planning heeft Xence SCM ruime ervaring bij het opzetten van Sales & Operations Planning processen en het ondersteunen bij Demand planning en Supply planning.

Inkoop
Inkoop als onderdeel van de waardeketen. Door het bereiken van de juiste balans tussen leverancier en afnemer helpt Xence SCM ondernemingen de inkoop te optimaliseren, waardoor inkoopkosten dalen en/of kwaliteit verbetert. Analyse van de inkoopportefeuille, het opzetten of professionaliseren van een inkoopafdeling zijn enkele voorbeelden waarbij Xence SCM kan ondersteunen.

Transformatie
De specialisten van Xence SCM adviseren ondernemingen bij het (her)ontwerp van de logistieke keten om bijvoorbeeld de huidige prestatie te verbeteren of te anticiperen op toekomstige groei. Hierbij worden veelal verbeteringprogramma's vastgesteld en begeleid. Daarnaast adviseert Xence SCM bij het bepalen van de optimale locatie van magazijnen of productiebedrijven, al dan niet rekening houdend met de fiscale wetgeving (Tax Effective Supply Chain Management).